Ingrediënten
80g boter - 1/2 kop bruine suiker - geraspte schil van
1 citroen - 3 eieren - 1 kop zelfrijzend bakmeel - 1/2 kop volkorenbloem - 1 tl kaneel - 1,25 dl melk - 1/2 kop rozijnen
1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden - 1 el warme abrikozenjam - kaneelsuiker
(kaneelsuiker maakt u door 1 el basterd- of poedersuiker te vermengen met 1/2 tl kaneel.)
|
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 °C. Roer boter en suiker romig en
voeg de citroenschll toe.
Klop er een voor een de eieren door.
2. Zeef bloem, meel en kaneel in een kom en roer bier om en om het botermengsel en de melk
door. Roer de rozijnen erdoor.
3. Schenk bet beslag in een ingevette springvorm van 20 cm en leg de plakjes appel in een
cirkel op het beslag.
4. Bak de cake 55-60 min., bestrijk hem met jam en bestrooi hem met kaneelsuiker. Laat hem afkoelen op een taartrek.
|
|