Tips voor appelcake

Hoe komt het dat mijn appelcake niet rijst?

De keuze van de ingrediënten is belangrijk voor een geslaagde appelcake. Zo kan de cake niet rijzen als er te veel vocht wordt afgegeven door de appels. Kijk hiervoor eens bij soorten appels.

Smeuige cake? 

Als je lekkere smeuige cake wil hebben, kan je wat echte boter gebruiken.

Beetje extra smaak

Doe er een beetje kaneel bij.  Dit geeft een bijzonder lekkere smaak aan je appeltaart.

Hoe bewaar ik best een appelcake?

Stel dat de cake niet dadelijk helemaal is opgegeten, of je hem voor een andere gekke reden zou willen bewaren... Zorg er dan voor dat je de cake luchtdicht bewaart, zodat deze niet uitdroogt. Pak de cake in met huishoudfolie of bewaar hem in een plastieken doos. Je kan een cake ook invriezen, maar dan gaat er altijd wat van de smaak verloren.

Hoe bewaar ik het best de appels?

Appels bewaar je het best op een koele plek, bijvoorbeeld in de koelkast Dan blijven ze het langst goed. Maar in de fruitschaal (op kamertemperatuur) houden ze meestal ook wel een week of langer.
Bewaar ze beter niet in de groentenbak, want dan zullen de groenten sneller slecht worden!